Showing posts with label latest General Knowledge 2012. Show all posts
Showing posts with label latest General Knowledge 2012. Show all posts

Monday, 15 October 2012

Current affairs of IBPS


Here Some Important Current Affairs 2012 for IBPS Exam 

1. What are the two countries disputed on Senkaku Islands? 
Ans: Japan and China

2. Which law was annulled by Pakistan’s Supreme Court to protect PM? 
Ans: COCA 2012

3. The reason to suspend Syria from membership is OIC is? 
Ans: The regime to Kill its people

Saturday, 13 October 2012

General Knowledge

General Knowledge Questions for Banking and SSC 

1. Which 3 eminent persons nominated by the government for as members of Rajya Sabha on 
April 26, 2012 ? 
Ans:- Sachin Tendulkar, actress Rekha and industrialist Anu Aga 

2. Which indian Bollywood actress passed away recently ? 
Ans:- Achla Sachdev 

3. Who won India Open badminton 2012 Mens singles title ? 
Ans:- Shon Wan Ho (South Korea) 

4. Who won India Open badminton 20 12 Womens singles title ? 
Ans:- Li Xuerui(China) 

Friday, 12 October 2012

SBI Associates Clerical Paper




   Questions of SBI Associates Clerical Paper

1. Which of the following statements is true?
Ans.  A licence to open a branch is issued by the Reserve Bank of India under the provisions of Banking Regulation Act, 1949

2. The important condition for granting licence of banking companies is?
Ans. The business undertaken by the banking company should not frustrate the interest of public

3. Who of the following is not a party to the IPO?
Ans. Registrar of Companies

Questions For SBI Associate Banks Paper


                   Questions for SBI Associate 

Q.1 What is the first quarter (April-June) gross domestic product (GDP) growth for the year 2012-13?
Ans 5.5%

Q.2 Who, among the following Nobel laureates in Literature, has written a novel 'The Dream of the Celt'?
Ans.  Mario Vargas Llosa

Thursday, 11 October 2012

Recent Current Affairs of 2012


                   Current affairs  2012
1. Name the yesteryear actress who featured in the popular song ‘Ae Meri Zohra Jabeen’ from the film ‘Waqt’who passed away recently.
Ans.
Achala Sachdev passed away at a Pune hospital on April 30, 2012. Achala was 91 year old

2. Where in India, largest solar power plant with an installed capacity of 40 MW started producing electricity?
Ans. Pokhran in Jaisalmer district of Rajasthan

Friday, 5 October 2012

General Knowledge 2012


                  Latest General Knowledge  2012
                      For Bank Exam

Q.1 Tata Consultancy Services(TCS) on April 1,2012 announced the appointment of the former chairman of the SBI group to the company board's with effect from April 2,2012.Who is he?
1) O.P Bhatt
2) S.N.Ram
3) K.P Singh
4) N.R Sinha
Ans. o.p Bhatt


Q.2 Global Power system company Rolls-Royee in April 2012 announced to have opened its largest facility in Asia at the seletar Aerospace Park in
1) Japan
2) China
3) Singapore
4) India
Ans. Singapore